3 IT-lahendust potentsiaaliga mis läbikukkusid.

Otsidedes läbikukkunuid IT-lahendusi, millest võiks aga midagi väljasaada leidsin sellist asja nagu "smelling screen". Idee põhimõtte oli selles, et 3D kinos koos pildiga tuli ka lõhn. Seda tehti 1950 aasta Smell-O-Vision tehnoloogia põhjal, mis ka ebõnnestus( vaatajad kaebasid mürale mis sellest masinast tuli, ütlesid, et lõhn ei lange kokku pildiga, või nad üldse lõhna ei tundnud). Kui hakkas areneda 3D kino tehnoloogia mõned teadlased mõtlesid sellele, et seda lõhnaga täiendama ning nende seas olid Jaapani teadlsed Tokyo tehnika- ja põllumajandusülikoolist kes 2013 aastal hakkasid smeeling screen-i tegemist. See oli tavaline televiisor või displei mille servades paiknesid 4 ventilaatoritm, mis suundasid õhku varem antud suunda paraleelselt ekraanile. Need õhu voolud kohtusid teatud punktis ja moodustasid ühe suure õhu voolu, mis hakkas juba perpendikulaarselt ekraanile liikuma. See tekkitas tunnet, et inimese juurde just kindlast ekraani kohast. Põhjust miks see ebaõnnestus ma ei leidnud, aga mõnede allikate informatsioonel töö sellega veel jätkub.

Teiseks huvitavaks IT projektiks toon välja Google Glass mida arendas 2012 aastal Google. Nende peamisteks funktsioonideks pidid olema internet- ja mobiilside, viideo päevik ning liitreaalsus. Alguses spetsialistid ja ajakirjanikud, kes neid testeerisid räägisid, et nendes on mõnus lugeda ja sõpradega suhelda, aga kui need maas toodangusse 2014 aastal saatusid, tuli välja, et mõne aja pärast tuleb ebamugavustunne, hakkab valutama pea. nende autonoomsus oli halb, nad kuumenesid. Lisaks need olid päris kallid ja maksid 1500 dollorit. 2015 aastal nende tootmist lõpetati ja pärast seda projekti pandi kinni.

Lõppuks toon välja sellise juhtumi nagu Ubuntu OS katse kiiluda mobiiltelefoonide OS süteemide turule. Ubuntu põhineb Linuxi kernelil, ja see pidi tulla mobiil telefonite turule multiplatvormillisuse kontseptsiooniga. Arendajad planeerisid, et kõikidel seadmetel (PC, telefon, tahvelarvuti) see näeks välja samapidi, skaleerides seadme diagonaali järgi. Suuremaks probleemiks oli see, et ei saanud leida ristvara tootjat, kes teeks seadmete liini uuele OS-ile, aga lisaks sellele disain oli väga harjumatu ja intuitiivselt ebaarusaadav ja rakenduste pood oli tühi. Aga ebaõnnestus Ubuntu-l ainult telefonide/tahvelarvutite turul, PC turul see edukalt eksisteerib ka tänapäeval.

Comments

Popular posts from this blog

Kuidas rolli- ja madinamängud mõjutasid videomängude valdkonnale

2 nähtust interneti varasemast ajaloost